Drie feitjes over zonnepanelen

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden. Het neemt nou eenmaal veel voordelen met zich mee. Maar veel mensen twijfelen nog. Daarom zetten wij drie feitjes op een rij om deze twijfel te verminderen.

Zonnepanelen en licht

In Nederland zijn we wel gewend aan wat regen. Heel veel regen zelfs. Maar dit betekent niet dat de zonnepanelen hun werk niet kunnen doen. Zonnepanelen werken namelijk op daglicht en dat is er overdag natuurlijk gewoon, ook als het regent. Het rendement is dan wel iets lager, maar daar tegenover staat dat zonnepanelen beter werken in koudere temperaturen waardoor er minder energie verloren gaat.

De prijs van zonnepanelen

Veel mensen hebben een vertekend beeld van de prijs van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen is weliswaar prijzig, maar dit geld heb je binnen zeven jaar terugverdiend. Daarna profiteer je elk jaar van gratis stroom van je zonnepanelen. Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar dus ook voor je eigen portemonnee.

Duurzaamheid

Zonnepanelen zijn ontzettend duurzaam. Ze gaan namelijk zoโ€™n 25 jaar mee, zeker op een kunststof frame. En ander aspect dat zonnepanelen duurzaam maakt zijn de materialen waar de zonnepanelen van gemaakt zijn. De zonnecellen zijn namelijk van silicium gemaakt en de bron hiervan is zand. Omdat er zoveel zand in de wereld is, maakt dit het dus een enorm duurzaam materiaal.

Meer weten over zonnepanelen en de mogelijkheden hiervan? Wij weten er alles van! Neem contact met ons op.