90 jaar familiebedrijf

Wij hebben iets te vieren, want Huisman Installatietechniek bestaat 90 jaar! In 90 jaar tijd is er veel veranderd in het familiebedrijf. Huisman begon namelijk in 1929 als een radiowinkel, opgezet door Adolf Huisman. Naast de verkoop van radio’s, repareerde Adolf ook fietsen. In deze beginperiode van het bedrijf werd elektra gemeengoed en werd elke woning aangesloten op het elektriciteitsnet. Dat leverde Adolf heel wat extra werk op. Als echte ambachtsman pakte hij al het werk aan dat hij kon, dus ook elektrotechnische installatiewerkzaamheden.

Jan Hendrik Huisman nam het bedrijf op 19-jarige leeftijd over toen Adolf overleed. In 1959 verbouwde hij de winkel en begon hij met de verkoop van gaskachels. In deze decennia kwam de nadruk echter steeds meer te liggen op puur installatiewerk, terwijl de andere werkzaamheden werden afgebouwd.

De echte groeiperiode voor het bedrijf brak aan dankzij Bertus Huisman.
Al sinds 1972 was hij werkzaam binnen het familiebedrijf, maar pas sinds 1985 naamgever ervan. Na de intrede van de centrale verwarming in Nederland richtte Bertus Huisman zich op het volwaardige dienstenpakket. Bertus Huisman B.V. was met trots een โ€˜Totaal Installatiebedrijfโ€™: verwarmingstechniek, elektra, loodgieterswerk en dakbedekkingen. Het moderne magazijn dat sinds 2006 in Vroomshoop gevestigd is, biedt ondersteuning aan het hoofdkantoor in Daarlerveen.

De vierde generatie

Maar Bertus Huisman heeft inmiddels de leeftijd bereikt waarop hij het rustiger aan wil gaan doen. Zijn zoon en dochter zijn er trots op om het familiebedrijf over te nemen. Marion Drenthen-Huisman werkt sinds 2011 binnen het bedrijf en zij houdt zich naast haar directiefunctie bezig met het personeelsbeleid. Jan Peter Huisman is in 2005 begonnen als monteur in het bedrijf van zijn vader, waarna hij tekenaar en projectleider werd. De laatste jaren richtte hij zich voornamelijk als bedrijfsleider op de nieuwe technieken en het management en de visie van de organisatie. Dat is de route die hij aflegde voordat hij in 2017 samen met Marion directeur/eigenaar werd.

Typisch voor een familiebedrijf

Huisman Installatietechniek is een echt familiebedrijf met de daarbij behorende sociale factoren die wij met het gehele team willen uitdragen. Als familiebedrijf is het niet altijd gemakkelijk. Het is echter voor ons wel de enige juiste manier. Wij zijn sociaal richting medewerkers, klanten en leveranciers. We denken altijd in oplossingen, ook in een wereld waar andere factoren steeds belangrijker worden. We werken als team elke dag hard met hart voor de zaak. In een familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat.

Inmiddels biedt Huisman Installatietechniek alles wat met techniek te
maken heeft in en om de woning. Inclusief beveiliging, luchtbehandelingssystemen, koeltechniek en gebouwbeheersystemen. Wij zijn trots op onze historie en hopen op nog veel meer mooie jaren.

Wilt u het volledige verhaal lezen? Bekijk dan hier ons magazine!