Warmtepomp installatie

Duurzame verwarming door Huisman Installatietechniek

Als u op zoek bent naar een duurzame en energie-efficiënte manier om uw woning of bedrijfspand te verwarmen, dan is een warmtepomp installatie door Huisman Installatietechniek de ideale oplossing. Met meer dan 90 jaar ervaring in de installatietechniek zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw verwarmingsbehoeften.

Warmtepomp installatie - Huisman Installatietechniek

Waarom Kiezen voor Warmtepomp Installatie van Huisman?

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Een warmtepomp is een duurzame keuze die bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot en minder energieverbruik. Bij Huisman Installatietechniek zijn we gespecialiseerd in het installeren van energiezuinige systemen die niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Kostenbesparing op lange termijn

De initiële kosten van een warmtepomp kunnen hoger zijn, maar de besparingen op uw energierekening zullen aanzienlijk zijn.

Veelzijdige toepassingen

Of u nu een particulier bent of een bouwkundige aannemer, wij bieden warmtepomp installaties die geschikt zijn voor diverse soorten gebouwen, van woningen en appartementen tot scholen en zorginstellingen.

Hoe Werkt een Warmtepomp Installatie?

Het basisprincipe

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving (lucht, water of grond) en gebruikt deze om uw woning te verwarmen. Het systeem kan ook omgekeerd werken om te koelen.

Installatieproces warmtepomp installatie

Ons team van professionele en gecertificeerde installateurs zorgt voor een grondige en veilige installatie van uw warmtepomp, conform de laatste regels en voorschriften.

Soorten warmtepomp installaties

Sanitaire Installaties

Hybride warmtepomp naast bestaande ketel

Heeft u een cv-ketel en is deze nog niet aan vervanging toe, dan bieden we u de oplossing met de installatie van onze hybride warmtepompen, aangesloten op uw bestaande cv-ketel.

Verwarming

Hybride warmtepomp voor vervanging bestaande ketel

Is uw bestaande cv-ketel aan vervanging toe en zoekt u een duurzame opvolger, maar is volledig gasloos wonen nog een brug te ver? Dan is de installatie van een hybride warmtepomp een goede optie.

Koeling - Airco installatie

All electric warmtepomp

Een all electric warmtepomp werkt volledig op stroom, in tegenstelling tot een hybride warmtepomp, die in combinatie met een cv-ketel op gas werkt. Een all electric warmtepomp zorgt voor verwarming en beschikt over een voorraadvat voor warm water.

Veelgestelde vragen over warmtepomp installatie

Duurzaam wonen begint met duurzaam verwarmen. Logisch dat veel mensen de overstap van cv ketel naar warmtepomp overwegen. Wie zon beslissing gaat nemen, heeft ook de nodige vragen.

Hieronder staan de 10 meest gestelde vragen over de warmtepomp.

Wat is de levertijd van de warmtepomp?

Besteld u een warmtepomp, dan moet u rekening houden met een levertijd van 6 tot 8 weken voordat u het apparaat in huis heeft.

Wat kost een warmtepomp?

Hoeveel u precies betaald voor aanschaf en installatie , hangt uiteraard van het merk en type warmtepomp dat u kiest. Vraag naar onze brochure “checklijst en advies duurzame installaties”, waarin we alle mogelijkheden aangeven.

Neem contact met ons op

Hoe snel verdien ik de investering terug?

De komende jaren zullen we allemaal een bijdrage moeten leveren aan de aanpak van het klimaat probleem. Dat brengt kosten met zich mee en die zullen we niet volledig kunnen terug verdienen met een besparing op onze energie- uitgaven. Toch kan een warmtepomp u wel een flinke besparing op uw energie rekening opleveren. Als de prijs van het aardgas de komende jaren stijgt dan die van elektriciteit, loopt die besparing nog wat verder op.

Ook goed om te weten : van de overheid krijgt u een flinke subsidie wanneer u een warmtepomp aanschaft.

Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in?

Warmtepompen zijn er in veel soorten en maten. Meestal heeft een warmtepomp een binnen unit en een buiten unit. Een all- electric warmtepomp, die een binnenuit heeft en mogelijk daarnaast een grote boiler, neemt in de meeste gevallen meer ruimte in dan een hybride warmtepomp. Huisman Installatietechniek kan u uiteraard de exacte afmetingen geven van de warmtepomp die het beste past bij uw woon situatie.

Hoeveel geluid maakt de buiten unit?

In 2021 zijn de wettelijke normen voor het geluid van buitenunits aangescherpt. De buitenunit mag bij de buren niet meer dan 40 dB aan geluid produceren. De warmtepomp- buitenunits die Huisman installatie techniek levert en installeert , blijven vanzelfsprekend binnen die wettelijke norm.

De plaats en de manier waarop u de buitenunit laat bevestigen, hebben invloed op het geluidsniveau.

Huisman Installatietechniek kan u hiermee helpen en adviseren.

Heb ik een vergunning nodig voor een warmtepomp?

Informeer vooraf bij uw gemeente naar de regels en voorwaarden.
Normaalgesproken is er geen vergunning benodigd.

De plaats en de manier waarop u de buitenunit laat bevestigen, hebben invloed op het geluidsniveau.

Heeft een warmtepomp een hoger of lager rendement dan een cv ketel?

Het rendement van verwarmingstoestellen kunnen we vergelijken met behulp van de Coëfficiënt of Performance (COP). De COP laat de verhouding zien tussen de hoeveelheid energie die een systeem verbruikt en de warmte die we daarvoor terug krijgen. De COP is de geleverde warmte (in KWh) gedeeld door de benodigde energie ( in KWh).

Bij de verbranding van gas in een cv ketel gaat energie verloren. De COP van de cv ketel is daarom lager dan 1. Een moderne hr-cv ketel, met een rendement van 94% heeft een COP van 0,94. Bij de warmtepomp ligt dat anders; die kan wel een COP hebben van 4 of 5. In dat geval levert iedere KWh elektriciteit dus het vier of vijfvoudige aan warmte op. Dat betekent niet dat een warmtepomp vier of vijf keer zo efficiënt is als een hr- cv ketel.

De stroom die nodig is voor warmtepompen wordt nog altijd voor een groot deel opgewerkt in centrales. Daarbij gaat wel veel energie verloren. Voor een eerlijke vergelijking kijken we daarom ook naar de CO2-uitstioot. Is de COP van een warmtepomp hoger dan 2, dan is de CO2 uitstoot lager dan bij een hr- cv ketel

Wat is het verschil tussen een hybride en een all-electric warmtepomp?

Een all- electric warmtepomp verwarmt een woning zonder hulp van een ander verwarmingssysteem. Een hybride warmtepomp heeft die hulp wel nodig. In zon systeem zorgt de ( elektrische ) warmtepomp vrijwel het hele jaar voor voldoende warmte in huis.

Op heel koude dagen lukt dat niet en moet de cv ketel bijspringen. Een all- electric warmtepomp in de praktijk mogelijk en een woning die goed geïsoleerd is. Met een hybride warmtepomp bent u nog niet van het gas af, maar maakt u uw huis wel een stuk duurzamer. Het gasverbruik voor verwarming ligt met een hybride warmtepomp zon 60% lager dan alleen een cv ketel.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Helaas zijn niet alle woningen in Nederland al geschikt voor een all- electric warmtepomp. De meeste huizen die voor 2000 zijn gebouwd moeten eerst worden voorzien van (meer) isolatie.

Een huis dat na 2000 is gebouwd, kunt u in de meeste gevallen probleemloos verwarmen met een all-electric warmtepomp. Sinds een paar jaar zijn nieuwbouwhuizen vrijwel allemaal zo goed geïsoleerd dat ze geschikt zijn voor een alle-electric warmtepomp. Een hybride warmtepomp kan al geplaatst worden in een huis met matige isolatie of een huis dat deels is na geïsoleerd.

Zijn de bestaande radiatoren in mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Radiatoren geselecteerd op basis van een afgifte systeem van 80̊ C / 60̊ C zijn niet geschikt voor een LT warmtepomp combinatie. Het afgifte systeem moet geschikt zijn voor lage temperaturen van 35 C / 30.C . Vloerverwarming als hoofdverwarming en lage temperatuur convectoren zijn hier een voorbeeld van. In verband met de lage cv temperaturen is het een voorwaarde dat het bestaande verwarming afgifte systeem hiervoor geschikt is.