Duurzaam

Duurzaamheid is een thema dat heel actueel is bij steeds meer particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Bij ons is duurzaamheid al jaren verweven binnen het bedrijf. Het komt terug In de lang lopende relaties met onze opdrachtgevers, in de technieken en ons eigen personeel.

Duurzaam in techniek

Tegenwoordig gaat duurzaamheid vooral over materialen, technieken en energie. Ook wij houden ons hier mee bezig. Vanwege ons lange bestaan hebben we bijvoorbeeld de transitie meegemaakt waarin Nederland op het aardgas werd aangesloten. Nu zitten we in een nieuwe energietransitie waarbij steeds minder aardgas gebruikt wordt en er duurzame energie wordt opgewekt door middel van bijvoorbeeld de zon, lucht en aardwarmte. We installeren steeds meer warmtepompen en zonnepanelen. Ook laadpalen voor elektrische auto’s zijn steeds populairder. Verder hebben we te maken met BENG eisen bij aanvraag nieuwe projecten (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Dit geldt zowel voor woningen als in de utiliteitsbouw.

“Duurzaam in de installatietechniek”

Duurzame relaties

Of het nu gaat om personeel, leveranciers of klanten: we hechten waarde aan goede relaties. Openheid, eerlijkheid en transparantie staan daarbij centraal. Door te investeren in duurzame relaties weet je wat je aan elkaar hebt. Zo zijn we trots op de vaste opdrachtgevers die er al tientallen jaren op kunnen vertrouwen dat het installatiewerk goed komt als ze ons inschakelen. Ook zijn we heel blij met onze medewerkers, waarvan sommigen al tientallen jaren in dienst zijn.

Een goede relatie werkt beide kanten op. Zo werken we met onze leveranciers, klanten en personeel. Door kwaliteit te leveren en afspraken na te komen bouw je een duurzame relatie op. Op die manier kun je vooruit kijken en plannen maken voor de lange termijn.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning of bedrijf verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren om uw woning of bedrijf te verduurzamen. U kunt bijvoorbeeld investeren in isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Onze experts kunnen u adviseren over de beste duurzame oplossingen die aansluiten bij uw specifieke situatie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van duurzame installaties in mijn woning of bedrijf?

Het gebruik van duurzame installaties biedt diverse voordelen, waaronder lagere energiekosten, verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, lagere CO2-uitstoot, en een verbeterde energie-efficiëntie. Daarnaast draagt u bij aan een duurzamere wereld en kunt u mogelijk in aanmerking komen voor subsidies en financiële voordelen.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een traditionele cv-ketel?

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, zoals de lucht, bodem of grondwater, en gebruikt deze warmte om uw woning of bedrijf te verwarmen. Het werkt op een energie-efficiënte manier en kan ook koelen in de zomer. Een traditionele cv-ketel gebruikt daarentegen gas of olie als brandstof om warmte te genereren.